Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ 3 Alanda Dünyanın En Başarılı 200 Üniversitesi Arasında
SAÜ 3 Alanda Dünyanın En Başarılı 200 Üniversitesi Arasında

SAÜ 3 Alanda Dünyanın En Başarılı 200 Üniversitesi Arasında

Dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education, Etki Sıralaması (Impact Ranking) 2021 sonuçlarını açıkladı. Sakarya Üniversitesi bilimsel ve toplumsal katkı ile daha sürdürülebilir bir gelecek için yaptığı çalışmalarıyla Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında yerini aldı.

Dünyadan bin 154, Türkiye’den 52 üniversitenin derecelendirildiği sıralamada, Sakarya Üniversitesi “Temiz Su ve Sanitasyon” alanında yaptığı çalışmalar ile Dünyada 101-200 bandına yerleşirken Türkiye sıralamasında birinci oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen ‘17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi’ doğrultusunda yükseköğretim kurumlarının performanslarının değerlendirildiği Etki Alanları Genel Sıralamasında Sakarya Üniversitesi sürdürülebilirlik faaliyetleri ile bin 115 üniversite arasında 401-600 bandına yerleşti, Türkiye Üniversiteleri arasında ise 10’uncu sırayı paylaştı.

 

SAÜ “Sorumlu Üretim ve Tüketim” ve “Sudaki Yaşam” hedeflerini destekleyen faaliyetleri ile bu iki alanda Dünyada 101-200 bandına yerleşerek yüzlerce üniversiteyi geride bıraktı, Türkiye sıralamasında alanlarda 2’nciliğe yerleşti. Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar hedefine katkı sağlayan çalışmaları ile Türkiye 3’üncülüğe İklim Eylemi alanında ise 5’inciliğe yerleşti.

SAÜ 11 Alanda Türkiye’de İlk 10’da

Kalite uygulamalarında olduğu gibi, sürdürülebilir bir gelecek için de yerel, ulusal ve uluslararası çalışmaları ile örnek gösterilmeye aday olan Sakarya Üniversitesi, Türkiye üniversiteleri arasında 11 kalkınma hedefi derecelendirmesinde ilk 10’da yer aldı. Sakarya Üniversitesinin ilk 10’da yer aldığı alanlar şöyle: Temiz Su ve Sanitasyon, Sorumlu Üretim ve Tüketim, Sudaki Yaşam, Sıfır Açlık, Erişilebilir ve Temiz Enerji, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sanayi Yenilikçilik ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, İklim Eylemi, Karasal Yaşam ve Amaçlar İçin Ortaklıklar

Sakarya Üniversitesinin daha sürdürülebilir bir gelecek için yaptığı çalışmalar hakkında daha detaylı bilgi için sustain.sakarya.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.